Makkelijke Beef Wellington
![](https://img.culy.nl/images/pQ__1QmXec6rmWcmotIKbX01Qx8=/375x211/filters:quality(80):format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F03%2FBeef-Wellington-by-Eva-in-the-Kitchen-2-1052x1052.jpg)
Eva van de fijne blog Eva in the Kitchen maakte deze makkelijke Beef Wellington. Een echte showtopper op je dinertafel.
Voor ongeveer 3 personen:
- 600 gram rosbief, op kamertemperatuur
- Boter om te bakken
- Zout & peper
- 1 theelepel mosterd
- 1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar of zelfgemaakt, zie hieronder)
- 1 theelepel melk
- 1 ei
Indien je het bladerdeeg zelf maakt:
- 300 gram bloem
- 2 eieren
- 100 ml water
- Snuf zout
- 200 gram koude ongezouten boter
Je kunt het bladerdeeg kant-en-klaar kopen, maar ook zelf maken. Begin dan een dag van tevoren.
Dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit een klontje boter in een pan en laat de pan goed heet worden. Braad het vlees heel kort aan alle kanten aan. Haal het vlees uit de pan en laat het volledig afkoelen.
Wrijf het vlees in met mosterd en wat peper & zout naar smaak. Rol het bladerdeeg uit op een stuk bakpapier. Leg deze vervolgens op een bakplaat.
Leg het vlees in het midden van het deeg en pak het in met deeg. Snij het deeg dat je overhoudt eraf, hier kun je, als je wil, de Beef Wellington mee versieren.
Zet de bakplaat in de (nog koude) oven om 30 minuten te rusten. Verhit daarna de oven tot 180 graden.
Meng de melk en het ei, bestrijk de Beef Wellington twee keer met dit mengsel. Bak ‘m in 25 minuten goudbruin.