Makkelijke appelbeignets
In september start een nieuw culinair tv-programma op Food Network: Bake met Anna Olson. Hierin maakt ze de lekkerste taartjes en andere zoetigheden. Om je alvast in de stemming te brengen, delen we een lekker bakrecept van Anna: makkelijke appelbeignets.
Meng de geraspte appel met de citroenschil, citroensap en kaneel en laat dit een paar minuten staan, zodat de appel zacht wordt.
Mix voor het beslag de zure room, 100 gram suiker en eidooiers door elkaar. Roer de geraspte appel (plus eventueel sap) erdoorheen. Zeef in een aparte kom de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout. Roer dit door het zure room mengsel, totdat alles gemengd is. Voeg dan de gesmolten boter toe.
Klop het eiwit met een garde of mixer tot schuimend (nog niet stijf!) en voeg dan 2 eetlepels suiker toe. Blijf kloppen, totdat het eiwit zachte pieken vormt. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag. Zorg wel dat je het beslag direct gebruikt.
Giet de olie in de frituurpan (of in een diepe, grote pan) en verhit de olie tot 175 graden. Bekleed een bakplaat met keukenpapier met een ovenrek erboven, hier kunnen de appelbeignets straks op uitlekken.
Gebruik een kleine ijslepel voor het deeg en laat steeds een lepel voorzichtig in de olie vallen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de beignets overblijft om te garen; niet teveel tegelijk, dus. Frituur de beignets ongeveer 3 minuten aan iedere kant en haal ze met een schuimspaan uit de olie. Laat ze minimaal 10 minuten uitlekken en afkoelen op het rooster.
Bestrooi de beignets voor het serveren met de poedersuiker.
Bake van Anna Olson zie je vanaf maandag 5 september om 17.00 uur op Food Network.