Makkelijk bananenbrood met walnoten en rozijnen
Dit recept voor een makkelijk bananenbrood met walnoten en rozijnen van Renée Kemps is een must om te maken. Lekker, simpel en de perfecte trakatie voor bij je kop koffie in de ochtend.
De truc voor een lekker bananenbrood is toch wel het gebruiken van rijpe bananen. Geen geelbruine bananen in huis? Geen nood: zo maak je je bananen snel rijp. Liever een wat gezondere variant maken? Dat kan natuurlijk ook. In dit recept gebruiken we een klein beetje kokosbloesemsuiker, kokosmeel en havermelk (wat ‘m ook nog ‘s vegan maakt).
Makkelijk bananenbrood
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Vet een cakevorm in met boter. Klop de boter en suiker tot een luchtig, wit geheel. Voeg het ei toe en mix tot een glad mengsel.
Voeg de geprakte banaan, vanille en yoghurt toe. Mix en voeg vervolgens bloem, bakpoeder, kaneel en zout toe. Mix tot alles is gemengd.
Roer de rozijnen en walnoten er doorheen en bak het bananenbrood gedurende een uur of tot wanneer een satéprikker er schoon uitkomt.
Meer recepten? Check al onze variaties voor bananenbrood
Meer heerlijke recepten met bananen
- Bananenbrood muffins (makkelijk te maken uit de blender!)
- Bananabread blondies met pecannoten
- Bananenbrood met havermout en chocolade