Culy Basics: makkelijke maïssoep (met een vleugje Mexico)
Wij zijn dol op maïssoep vanwege dat heerlijke natuurlijke zoetje! Dit soeprecept is een handig basisrecept dat snel te maken is met ingrediënten die je waarschijnlijk gewoon in de kast hebt staan. Perfect voor een makkelijke maaltijd dus.
Snelle maïssoep
Voor dit recept gebruiken we kippenbouillon, maar vrijwel iedere bouillon zal het werk doen. Gebruik groente- of paddenstoelenbouillon voor een gelijkwaardig resultaat.
We zeven de soep voor een zachte structuur. Voor wat extra bite voegen we achteraf nog wat smaakmakers toe zoals dungesneden jalapeño, extra maïskorrels, verse koriander en zure room. Voel je vrij om je eigen twist aan de soep te geven met spullen die je nog hebt staan in de koelkast of voorraadkast!
Bereidingswijze maissoep
- Snipper de ui en bak in een hoge pan met een beetje olijfolie tot de ui glazig is.
- Voeg de geraspte knoflook, het korianderpoeder, het chilipoeder, het zout en het komijnpoeder toe aan de pan en bak een paar minuten mee.
- Voeg driekwart van de (uitgelekte) maïs toe en bak mee.
- Voeg de kippenbouillon toe aan de pan en breng aan de kook.
- Pureer het geheel met een blender (of staafmixer) tot een gladde massa.
- Zeef de soep voor een fijne structuur. Voeg de overgebleven maïs toe aan de gezeefde soep.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Schep bij het opdienen van de soep een halve eetlepel zure room op de soep, garneer met verse blaadjes koriander, dungesneden jalapeño en een beetje olijfolie.
Meer soepen
- Simpele pindasoep met taugé, citroengras en chili
- Soep van zoete aardappel met sherry en chorizo
- Bisque recept met een duurzaam tintje