Culy Homemade: mafaldine met spinazie, bonen en groene groentes
Deze mafaldine knalt van je bord af. De groene saus springt gelijk in het oog en zit bomvol met groentes. Ideaal voor wanneer je kinderen meer groenten wil laten eten of wanneer je zelf wat vitaminetekort hebt…
Voor dit recept gebruiken we mafaldine. Dat is een lintvormig pastasoort met een geribbelde snijrand. Dat ziet er niet alleen leuk uit, maar heeft ook een praktische functie. De saus blijft hierdoor namelijk goed aan de pasta plakken zodat het één smakelijk geheel wordt.
Door de groentes tot een saus te blenden, zit je ongemerkt al snel aan de aanbevolen dagelijkse groente-inname. Je kunt ervoor kiezen de saus nog een keer te zeven zodat ‘ie helemaal glad en zijdezacht is, maar dit is absoluut geen must.
Bereidingswijze mafaldine met spinazie
- Bak in een koekenpan met olijfolie de ui en knoflook op medium hoog vuur tot het begint te kleuren.
- Voeg de spinazie en de prei toe en bak kort mee.
- Schep alles over in een blender en pureer tot een gladde massa. Voeg druppelsgewijs olijfolie toe tot de saus wat dikker wordt.
- Voeg als laatste de basilicum toe en pureer goed door elkaar heen.
- Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Kook de mafaldine volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Voeg twee minuten voordat de pasta klaar is de tuinbonen en doperwten toe aan de pan met pasta.
- Giet af en bewaar wat van het kookvocht.
- Giet de groene saus terug in de koekenpan en voeg een scheutje van het pastawater toe.
- Voeg de mafaldine, erwten en tuinbonen toe en roer alles goed door elkaar heen.
- Voeg eventueel extra olijfolie toe.
- Verdeel de pasta over de borden en bestrooi royaal met Parmezaanse kaas.
Meer pastarecepten:
- Lasagne van ravioli in een koekenpan (klaar in 10 minuten)
- Zelfgemaakte zoete aardappel gnocchi met radicchio
- Romige pasta met kip (die ook nog eens een eenpans-pasta is)