Macarons maken met Jules: video + recept
Vandaag is het tijd voor een Franse klassieker, en dan wel eentje waar we d贸l op zijn! We hebben het natuurlijk over macarons, de parel van de patisserie en keer op keer een kleine traktatie.
Werkwijze voor de macaron:
Klop聽het eiwit stijf (met een handmixer of staande mixer) met de helft van de kristalsuiker. Zodra het eiwit schuim begint te ontwikkelen doe je langzaam de rest van de suiker erbij. Klop hem daarna helemaal stijf.
Voeg het amandelpoeder, de poedersuiker en het zout samen en zeef het door een fijne zeef.
Meng voorzichtig het eiwit met de droge stof (het gezeefde amandelmengsel).
Leg bakpapier op een bakblik en bestuif dat heel licht met bloem. Spuit het op in rondjes van ongeveer 3 centimeter, met een afstand van 2 centimeter tussen de macarons. Tik licht aan de onderkant van het bakblik zodat grote luchtbubbels verdwijnen.
Belangrijk: laat ze voor een kwartiertje drogen op kamertemperatuur.聽Bak ze af op 150掳C voor 15 脿 20 minuten.
De macaron mag van binnen niet meer vochtig/nat zijn. Breek er een open en beoordeel de vochtigheid.聽Laat ze op het bakblik afkoelen en haal de macarons er voorzichtig eraf.聽Bestuif de macarons licht met cacaopoeder.
Werkwijze voor de vulling:
Laat de room met de sinaasappelrasp een half uur in een afgedekte pan trekken op laag vuur. De room mag niet koken.
Doe de chocolade in een schaal. Giet de hete room door een zeef op de chocolade en druk de zeef goed uit. Meng de chocolade tot een gladde massa en laat het in de koelkast opstijven. Dit duurt ongeveer een uur.
Voor de afwerking:
Spuit de sinaasappelganache op een macaron en plaats een macaron van dezelfde grootte erop.