Culy Homemade: mac ‘n kimcheese (mac ‘n cheese met kimchi)
Deze mac ‘n kimcheese combineert twee van onze grote liefdes: mac ‘n cheese en kimchi. Een supertrendy gerecht als je ‘t ons vraagt, en comfort food alom. En heb je nog wat van de mac ‘n kimcheese over? Maak er mac ‘n cheese bitterballen van. Daarvan kun je trouwens ook prima een voorraadje maken om in te vriezen.
Mac ‘n kimcheese
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de macaroni al dente.
Smelt in een andere pan de boter en een scheut olijfolie en bak de knoflook tot deze zacht is. Doe de gochujang in de pan en roer met een garde.
Doe ook de bloem erbij en gaar nog eens 2 minuten. Schenk de helft van de melk er beetje bij beetje bij, tot deze een dikke pasta vormt. Voeg de resterende melk eraan toe en mix met je garde tot een gladde, homogene massa.
Voeg de geraspte kazen, honing en de gekookte pasta toe aan de pan en blijf roeren. Doe hetzelfde met de kimchi en de bosui. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Doe de panko, peterselie en 3/4 van de parmezaan in een kom en roer goed.
Doe de mac ‘n kimcheese in een ovenschaal en bedek met een laagje van het panko-mengsel. Maak af met de resterende geraspte Parmezaanse kaas en bak 20 minuten, of tot de bovenste laag mooi goudbruin is.
Laat de mac ‘n kimcheese nog 5 minuten afkoelen voordat je ‘m gaat serveren.