Maaltijdsalade met groene asperges en rauwe ham
Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: maaltijdsalade met groene asperges en rauwe ham.
Breng een pan met water aan de kook. Blancheer de groene asperges vier minuten en spoel ze af met koud water. Kook de eieren vijf à zes minuten, laat ze schrikken onder de koude kraan en pel ze voorzichtig.
Schil en snijd de aardappelen in kleine blokjes. Verhit vervolgens een scheutje olie in een koekenpan en bak de aardappelblokjes in ongeveer vijftien minuten rondom bruin.
Was en snijd ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in gelijke kleine stukjes. Hak de bieslook fijn.
Roer de bieslook door de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper. Meng in een grote kom de appel samen met de aardappel, sla, crème fraîche en verkruimel de geitenkaas erover.
Verdeel de salade over de borden en garneer met de groene asperges, rauwe ham en een zachtgekookt eitje.
Tip: lekker met vers stokbrood.