Culy Homemade: lunch wraps met kip, kimchi en frisse yoghurtdressing
In Nederland zijn we dol op lunch wraps – sla Google er maar eens op na en de recepten rollen over je scherm. Snappen we overigens wel, want je kunt zo’n wrap volstoppen met lekkere, gezonde ingrediënten, gehuld in een troostrijke wikkel die zo lekker weg hapt. Wij bedachten een Koreaans geïnspireerde versie met kip(filet), kimchi en een frisse yoghurtdressing. Nét een beetje anders dan anders.
Deze lunch wraps met kip zijn ook heel lekker als je de yoghurt vervangt door roomkaas of mayonaise, maar met yoghurt houd je ‘t net wat gezonder.
De gebakken uitjes kun je ook weglaten, maar wij vinden ze nou net die lekkere crunch toevoegen.
Lunch wraps met kip en kimchi
Roer in een kom de yoghurt met het knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper en wat bieslook door elkaar. Hak een eetlepel van de kimchi fijn en roer het door de saus. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de wraps even kort in een droge koekenpan, aan beide kanten.
Besmeer de wraps met de yoghurtsaus. Beleg met plakjes kipfilet. Verdeel de rest van de kimchi eroverheen en maak af met de gebakken uitjes.
Rol de wraps op en verorber ze met smaak.
> Meer gezonde lunch recepten met een lekkere Culy-twist? Hebben we voor je.