Culy Homemade: ‘luie’ tomatenrijst met ei (makkelijker wordt ‘t niet)
Je hebt makkelijke eenpansgerechten en je hebt gerechten die zó makkelijk zijn dat we amper van koken kunnen spreken. Dit “recept” voor luie tomatenrijst met ei valt in die laatste categorie. Comfort food was nog nooit zo snel binnen handbereik.
Deze kitchen hack hebben we niet zelf verzonnen: hij ging al eens als een malle rond op het wereldwijde web. Door een video van Beryl Shereshewsky – een YouTuber die als doel heeft om uit elk land ter wereld minstens één gerecht te hebben gekookt – kwamen we op het idee om het zelf eens uit te proberen.
Het resultaat stelde niet teleur. Maak dit op dagen dat je geen tijd, geen zin of geen geld hebt om uitgebreid te koken. En serveer je ‘luie’ tomatenrijst met toppings naar keuze. Wij gingen voor koriander, bosui en chili-olie.
Zo maak je supersnel ‘luie’ tomatenrijst
Was de rijst tot er helder water vanaf komt. Doe de rijst in een pannetje (of rijstkoker) en voeg 450 ml water toe.
Doe de vissaus, de sojasaus, suiker en wat versgemalen peper bij de rijst.
Haal het kroontje van de tomaat af en snijd de kern er aan de bovenkant uit. Leg de tomaat bovenop de rijst. Leg een deksel op de pan en kook de rijst zoals je dat normaliter zou doen: ongeveer 10 minuten, daarna het vuur uit en nog 15 minuten laten staan met een deksel op de pan.
Haal het deksel van de pan en prak de tomaat met een houten lepel fijn door de rijst. Breek er een ei boven en roer die door de rijst. Leg de deksel weer even op de pan en wacht 5 minuten.
Meng de bosui door de rijst, garneer met de chili-olie en de koriander en geniet.
Culy Homemade: gebakken rijst met instant noodles (trend in Japan)