Culy Homemade: luchtige cakejes met kaneelsuiker en speculaaskruiden
Je maakt het meteen knus en gezellig met deze luchtige cakejes met kaneelsuiker. Ze zijn licht, zacht en hebben een knapperig jasje van kaneelsuiker. Kaarsjes aan, pot thee erbij en wie maalt er nog om dat het buiten guur en donker is?
Deze cakejes – naar een recept van Food52 – zijn heerlijk licht en fluffy. Maar het allerlekkerste is de coating van kaneelsuiker die ze krijgen. We rollen ze na het bakken – als ze nog warm zijn – door de gesmolten boter en wat kaneelsuiker. Yum!
Zo maak je deze cakejes met kaneelsuiker
Zorg allereerst dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven alvast voor op 175 graden.
Maak dan de beurre noisette. Gebruik daarvoor deze foolproof methode voor het maken van beurre noisette.
Giet de beurre noisette in een kommetje en laat helemaal afkoelen, tot kamertemperatuur.
Zet een muffinplaat klaar en vet die in met wat boter.
Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, zout, speculaaskruiden en sinaasappelrasp. Zet opzij.
Als de beurre noisette is afgekoeld, meng je die met 65 gram suiker en een ei. Klop het mengsel helemaal luchtig op met een mixer, gedurende vijf minuten.
Voeg daarna om en om de droge ingrediënten en de melk toe aan het mengsel, tot je een homogeen beslag hebt.
Verdeel het beslag over de muffinplaat en zet die gedurende 20 tot 25 minuten in de oven. Zodra ze goudbruin en gaar zijn, haal je de plaat uit de oven. Met behulp van een mes kun je de cakejes uit de vorm wippen.
Jasje van kaneelsuiker
Nu gaan we de cakejes een coating van kaneelsuiker geven. Meng daarvoor de kaneel en de suiker in een kom. Doe de gesmolten boter in een ander kommetje.
Haal de luchtige cakejes eerst helemaal door de boter en rol ze dan door de kaneelsuiker. Serveer ze als ze nog warm zijn.
Meer heerlijke cakejes:
- Culy Homemade: banakoli’s, sticky bananen-kokos-limoen cakejes
- Culy Homemade: Oreo mug cake met maar 2 ingrediënten (trend op TikTok)
- Culy Homemade: omgekeerde bananencakejes met karamel