Culy Homemade: lobster roll met rivierkreeft
Kreeft te duur? Rivierkreeftjes to the rescue! Deze goedkopere – en duurzame – concurrent van de kreeft smaakt waanzinnig op dit briochebroodje en werkt perfect als lobster roll. Ideaal voor je zondagse brunch.
Rivierkreeftjes zijn een plaag én een delicatesse tegelijk. Je vindt ze overal in de Noordzee, in sloten en zelfs in de Amsterdamse grachten. De beestjes brengen flink wat schade aan in de natuur en worden daarom zo veel mogelijk gevangen en… gegeten!
Deze lobster roll doet niet onder voor zijn originele broertje. Deze frisse sandwich voelt door de vele kruiden en citrus licht aan, maar geven we een extra kick door een scheutje whiskey toe te voegen.
Zo maak je lobster roll met rivierkreeft
- Snij de bieslook, dragon en bieslook zeer fijn.
- Meng de mayonaise, ketchup, rivierkreeftjes, gesneden groenten en Old Bay Seasoning goed door elkaar.
- Voeg het citrussap en de whiskey toe en meng alles door elkaar. Voeg extra mayonaise toe als het mengsel te nat wordt. Proef en breng verder op smaak indien nodig.
- Zet in de koeling voor later.
- Snij vier dikke plakken brioche af en bak de plakken in een koekenpan aan alle kanten goudbruin in een klein beetje boter.
- Maak een opening vanaf de bovenkant van de snee zodat er een soort envelopje ontstaat.
- Vul de brioche met enkele blaadjes sla en roodlof.
- Vul het broodje royaal met de rivierkreeftsalade en serveer op kamertemperatuur.
- Garneer je lobster roll eventueel nog met verse kruiden.
Meer broodjes?
- Chopped sandwich (populair op TikTok!) met mortadella
- Het beste recept voor broodje hete kip
- Japanse fruit sando (sandwich met slagroom en fruit)