Dit wil je: loaded gyoza’s voor oud & nieuw
We hebben ze maar gekroond tot ‘allemansvriend der borrelhappen’, deze loaded gyoza’s voor oud en nieuw. Want wie vindt die gestoomde deegpakketjes nou niet lekker? Juist.
En met loaded gyoza’s bedoelen we inderdaad dat we er een schaal mee vullen en die beleggen met een rits vrolijke toppings. In ons geval zijn dat: sushigember, stukjes komkommer, crispy chili oil, gehakte pinda’s en elegante sliertjes bosui. Met een plens sojasaus en sesamolie zorg je vervolgens dat je je over dipsaus geen enkele zorgen hoeft te maken.
Laat je gasten nou maar gewoon enthousiast chopsticken met hun glas bubbels. Proost op het nieuwe jaar!
Het verschil tussen 2 bekende dumplings: gyoza’s en potstickers
Loaded gyoza’s voor oud & nieuw
- Stoom de gyoza volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de bosui in hele dunne sliertjes. Tip: door ze even in ijswater te leggen, krullen ze mooi op.
- Snijd ook de komkommer zo dun mogelijk.
- Schik de gyoza op een mooie schaal en bedek met de komkommer, sushigember, bosui, pinda’s en crispy chili oil.
- Druppel er tot slot eerst de sojasaus op en daarna de sesamolie.
Meer voor oud en nieuw?
- De lekkerste hapjes voor bij een glas bubbels tijdens oud & nieuw
- Dé cocktail voor oud & nieuw: ‘Sloebetto’ met gin en champagne
- Focaccia-hapjes met Burrata, ansjovis en citroen