Loaded fries met pulled jackfruit, crème fraîche en cheddar
Lovers van de vega keuken weten hoe fantastisch pulled jackfruit wel niet is. In deze loaded fries bekleedt de inmiddels ingeburgerde vleesvervanger een hoofdrol, met gezelschap van crème fraïche, cheddar en bosui. Da’s nog eens lekker comfort food…
Jackfruit smaakt van nature vrij neutraal, wat maakt dat je ‘t best nog wat op smaak mag brengen. Tegenwoordig ligt er daarvoor een handige kruidenpasta in de schappen van de Albert Heijn: die van Rosita’s. Ontzéttend lekker is die. Test ‘m maar eens uit met dit recept, je zult er geen spijt van krijgen.
Zo maak je de loaded fries met pulled jackfruit
Bereid de frietjes volgens de instructies op de verpakking.
Laat de stukjes jackfruit uitlekken en spoel ze af onder stromend koud water. Trek ze met je handen of met een vork uit elkaar. Verhit de olie in een hapjespan en bak de jackfruitstukjes met de kruidenpasta 5 tot 10 minuten op middelhoog vuur.
Snijd de bosui in ringen en hak de koriander fijn. Snijd de komkommerschijfjes eventueel in halve plakjes.
Verwarm de koffiemelk in een steelpan en doe hierin de cheddar. Houd het vuur laag. Wanneer de cheddar gesmolten is, is je kaassaus klaar. De koffiemelk zorgt voor een mooie, dikke saus, dit lukt niet zo goed met gewone melk.
Dien de friet op met de pulled jackfruit, kaassaus, bosui, koriander, crème fraîche en komkommerschijfjes.
Meer met jackfruit?
- Culy Homemade: taco’s met pulled jackfruit en chipotle
- Gua-bao met in hoisinsaus gewokte jackfruit en zoet-zure pickle
- 5 x tips voor koken met jackfruit