Culy Homemade: verslavend lekkere loaded fries in Big Mac-stijl
We zijn helemaal in de ban van loaded fries – maar: wie niet? We konden het niet laten om een variant te maken in de stijl van de welbekende Big Mac. Da’s pas lekker snacken!
Ja, loaded fries! Zo lekker vinden we dat. We maakten al eerder een variant met kip, mangochutney en muntmayo en deze vegetarische versie met pulled jackfruit. Na het proeven van de loaded fries van sterrenchef Sergio Herman zijn we direct de keuken in gedoken om een nieuwe variant te maken.
Deze loaded fries zitten vol met alle lagen van de beroemde Big Mac. Denk aan hard gebakken gehakt, cheddar, sla, augurk, tomaat en gebakken uitjes. Om af te maken een heerlijke hamburgersaus.
De hamburgersaus voor deze loaded fries maken we het liefst zelf. Culy’s Nancy heeft hiervoor het ultieme recept uitgedokterd. Haast? Dan kun je natuurlijk ook een flesje uit de supermarkt gebruiken.
8x weetjes over je favoriete fastfoodrestaurants die je nog niet wist (maar wel wil weten)
Zo maak je loaded fries in Big Mac stijl
- Zet een koekenpan op het vuur en verhit een scheutje olie. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul en bruin. Zorg dat al het vocht eruit is, het bakken duurt zo’n 15 minuten.
- Begin ondertussen met het voorbereiden van de toppings. Snijd de sla in dunne reepjes en de tomaten en augurken in kleine blokjes. Bak ook de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de geraspte cheddarkaas door het gehakt en laat de kaas smelten. Haal de pan van het vuur, en begin met het maken van het gerecht.
- Begin met een bodem van de loaded fries. Doe daar bovenop het gehaktmengsel en de gebakken ui. Druppel de hamburgersaus eroverheen. Voeg daarna de ijsbergsla, tomaten en augurken toe. Drizzle als laatst nog extra saus over de loaded fries. Yum!
Nog meer lekkere snacks die je wil proberen:
- Culy Homemade: krokante kip borrelhapjes met sichuanglazuur
- Culy Kids: pastinaakfriet met sriracha-ketchup
- Culy Kids: kipnuggets met zelfgemaakte appelketchup