Snelle lo mein met paprika, babymais en srirachasaus
Een Chinese maaltijd bereiden met slechts vijf ingrediënten? Zo makkelijk kan het leven zijn. In Chinese Takeaway met 5 ingrediënten laat Kwoklyn Wan zien dat Chinees koken helemaal niet complex hoeft te zijn. Deze snelle lo mein (eiernoedels) met paprika en babymais is weer zo’n voorbeeld.
Kwoklyn: “Het verschil tussen lo mein en chow mein zit ’m in de bereiding: bij lo mein worden de noedels in een saus gegaard zodat ze zacht blijven. Bij chow mein worden de noedels krokant gebakken. Srirachasaus is een heerlijke saus uit Thailand die goed bij groenten en noedels past.”
Snelle lo mein met paprika, babymais en srirachasaus
Meng de srirachasaus met de sojasaus en de suiker in een kom en zet apart.
Laat de eiermie 5 minuten in een kom kokend water weken om de noedels los te maken, giet af en zet apart.
Verhit een wok op middelhoog vuur, voeg de olie toe en bak de paprika en de babymaïs 1 minuut. Voeg de taugé toe en bak nog 1 minuut. Voeg dan de eiermie met de saus toe en bak tot alle ingrediënten gemengd en warm zijn. Serveer direct.
Chinese Takeaway met 5 ingrediënten (Uitgeverij Good Cook) van Kwoklyn Wan is nú te koop voor € 20,95