Linzensalade met geitenkaas, geroosterde bietjes en cherrytomaatjes
Zin in een winterse salade? Maak dan deze variant met geitenkaas, linzen, geroosterde bietjes en cherrytomaatjes van Renée Kemps.
Combineer de linzen met het water en citroensap. Laat ten minste acht uur weken.
Verwarm je oven op 250 graden. Kook de bieten 15 minuten, totdat ze beetgaar zijn. Schil en snijd ze in kleine blokjes. Leg een stuk bakpapier op een ovenplaat en verspreid hier de blokjes biet over. Halveer de cherrytomaatjes en leg deze erbij.
Besprenkel met olijfolie, zeezout en peper en rooster 20 minuten. Leg de geitenkaas op een aparte plaat met bakpapier en rooster deze mee gedurende de laatste vijf minuten.
Giet de linzen af en spoel een paar keer met schoon water. Combineer alle ingrediënten en maak de linzenkaassalade af met wat olijfolie, zout en peper, honing en verse tijm.