Culy Homemade: linzensalade met feta, tahindressing en granaatappelpitjes
Linzensalade hoeft echt niet zo suf zijn als vaak wordt aangenomen. Neem deze frisse linzensalade met feta, tahindressing en granaatappelpitjes eens. Vol met verse groenten, ingelegde peper en ui. Top als snelle lunch, of als lichte avondmaaltijd. Dit wil je!
Deze linzensalade met feta kun je makkelijk helemaal vegan maken. Hiervoor gebruiken we vegan yoghurt en vegan feta. Die laatste kun je vinden in de meeste supermarkten, of in de natuurwinkel. Liever vega? Je kan de vegan variant natuurlijk altijd omruilen voor de zuivelvariant.
Om de linzensalade op te vrolijken gebruiken we twee ingelegde groenten. Namelijk groene ingelegde pepers (vind je in de supermarkt) en rode ui. Hierdoor krijgt de linzensalade een lekker frisse smaak.
Linzensalade met feta, tahindressing en granaatappelpitjes
Begin met het maken van de tahindressing. Meng hiervoor de tahin, het citroensap, de knoflook, agavesiroop, gemalen komijn en koriander, gedroogde munt en wat peper en zout in een kom met een garde. Zet opzij terwijl je verder gaat met de rest van de linzensalade.
Verhit een koekenpan met zonnebloemolie op het vuur, hierin gaan we de wortels bakken.
Voeg de wortel toe samen met de gemalen komijn, koriander, peper en zout. Roerbak de wortels 5 minuten. Doe dit niet te lang, want ze moeten een lichte crunch hebben.
Voeg de uitgelekte linzen toe aan een kom. Doe daar de tomaat, de ingelegde groene pepers, wortel en vegan feta bij en meng goed. Voeg als laatste de tahindressing toe en meng nog eens.
Leg op ieder bord een bedje van rucola. Verdeel daarna de linzensalade over de borden. Bestrooi met extra granaatappelpitjes, blaadjes munt, ingelegde rode ui en feta.
Nog meer vegan recepten
- Culy Homemade: feestelijke vegan masala chai no-bake mini cheesecakes
- Culy Homemade: geurige Thaise broccolisoep (vegan!) met kokosmelk
- Culy Homemade: paddenstoelen yakitori van de BBQ (vegan!)