Marit Weijs
Marit Weijs Snacks, hapjes & tussendoortjes 16 mrt 2025
Leestijd: 2 minuten

Linzen met schorseneer: een ‘simply good’ recept van sterrenrestaurant Triptyque*

Schorseneer maar een vergeten groente en linzen saai? Niet als het aan Virginie en Niven van Bronckhorst-Kunz ligt. Het culinaire duo achter restaurant Triptyque* en auteurs van Simply Good bewijzen dat een eenvoudig ingrediënt als linzen met de juiste twist verandert in een gerecht dat zo in een fine-dining menu past. En dat zonder ingewikkelde technieken!

Voorbereiding 14 minuten
Kooktijd 20 minuten

Ingrediënten

Voor 4 personen:
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 200 gram gekookte linzen
  • 50 ml droge sherry
  • Zonnebloemolie, om in te bakken
  • 20 gram kaviaar
  • Zout en peper, naar smaak

Ingrediënten schorseneerpuree en chips:

  • 250 ml room
  • 250 ml volle melk
  • 250 gram schorseneren, schoongemaakt, geschild en in kleine stukken gesneden
  • 50 gram schorseneren, schoongemaakt, ongeschild en op de mandoline in dunne plakjes gesneden
  • 30 gram roomboter
  • Zout en peper, naar smaak

Benodigdheden:

Direct in je mandje bij:
Beoordeling
5 / 5 sterren. 1 x beoordeeld.

Luxe zonder te veel gedoe

Met hun kenmerkende stijl laten Virginie en Niven in hun nieuwe kookboek ‘Simply good‘ zien hoe je linzen nét dat beetje extra geeft. De knapperige chips van schorseneer zorgen voor een lekkere crunch en de kaviaar maakt het gerecht helemaal af met een vleugje luxe.

Het resultaat? Een verrassend chique gerecht dat je zonder stress op tafel zet. Perfect voor als je indruk wilt maken, maar geen zin hebt in urenlang gedoe in de keuken!

linzen met schorseneerchips en kaviaar uit kookboek simply good
Virginie & Niven van Bronckhorst-Kunz

Linzen met schorseneer, chips van schorseneer en kaviaar

  1. Doe de room en melk in een pan en kook de 250 gram schorseneren gaar. Giet af en bewaar het kookvocht om de puree
    eventueel iets te verdunnen. Doe de schorseneren samen met de boter in de blender en draai fijn. De bedoeling is dat de puree de dikte van yoghurt heeft. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de massa te dik is. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm de frituurpan voor tot 160 °C.
    Doe de dunne schorseneerplakjes in de frituurpan en frituur krokant, dit is maar 1 of
    2 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
  3. Bereid als laatste de linzen. Verwarm de zonnebloemolie in een pan en bak de sjalot en knoflook. Voeg de linzen toe. Blus af met
    de sherry en verwarm kort. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg nu wat schorseneerpuree in een kom (tip: doe dit in een glazen kom zodat de laagjes mooi te zien zijn). Doe er vervolgens
    wat linzen op, daarna de schorseneerchips en als laatste een quenelle kaviaar.
kookboek simply good: koken voor elke gelegenheid
Virginie & Niven van Bronckhorst-Kunz

Simply Good (Blossom Books) is nu te koop in verschillende (online) boekhandels.

Nog meer verrassende kookboeken

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.