Culy Homemade: de allerlekkerste limonade ooit (“Braziliaanse limonade”)
In de categorie ‘not your average lemonade’ hebben wij laatst een sublieme manier van limonade maken ontdekt. De kunst zit ‘m in het blenden van citrus (véél citrus) met gecondenseerde melk. Klinkt apart? Gewoon proberen: het wordt een blijvertje in je repertoire.
Een deel van limoenen gaan ongeschild (!) de blender in. De truc is hier om die niet té lang te blenden – zo’n 10 seconden is perfect. Dat is lang genoeg om de sappen uit de schil te halen, maar voorkomt dat je limonade te bitter wordt.
Je kunt voor dit recept ook plantaardige gecondenseerde melk gebruiken, bijvoorbeeld van kokosmelk of havermelk.
Wat is gecondenseerde melk nou eigenlijk en wat kun je ermee?
De allerlekkerste limonade ooit (Braziliaanse limonade)
- Was de limoenen en verwijder de schil van twee van de limoenen. Snijd alle limoenen in partjes en haal de pitjes weg.
- Doe de limoenen samen met het water in de kan van je blender en pulseer ongeveer 10 seconden (niet langer, want dan gaat de schil te veel bittere smaken afgeven).
- Zeef de inhoud van de blender en vang de gezeefde limonade op in een kom. Giet de inhoud van deze kom opnieuw in je blenderkan en voeg de gecondenseerde melk toe. Blend nogmaals tot een schuimende massa.
- Vul een glas met ijsblokjes, schenk er de limonade in en serveer met een rietje. Versier de Braziliaanse limonade met de munt en de partjes limoen.
Bij Johnny’s Friday op Sublime lieten we radiomaker John Williams deze Braziliaanse limonade proeven. Benieuwd naar zijn reactie? Luister het fragment hieronder terug:
Meer zomerse drankjes?
- Culy Homemade: roze sgroppino (dat ijskoude, tongstrelende zomerdrankje)
- Het ultieme zomerdrankje: Mojito ijsthee
- Het recept voor de lekkerste Pisco Sour: die verslavende Peruaanse cocktail