Libanese maaltijdsalade met sumak en gegrilde kip
Deze Libanese maaltijdsalade met gegrilde kip is één van onze favoriete recepten van de laatste tijd. Ultiem crunchy, fris, sappig en hartig. En o, die sumak. Zó lekker.
Zo’n Libanese salade met stukjes geroosterd brood wordt ook wel fattoush genoemd. Zie het als de Libanese variant van panzanella.
Helemaal fijn: dit gerecht staat relatief snel op tafel. Serveer de Libanese maaltijdsalade in een grote schaal en geef de frisse yoghurtdip er in een apart bakje bij. En wees niet te zuinig met die sumak: die maakt dit gerecht verslavend lekker.
Libanese maaltijdsalade met gegrilde kip
Bestrooi de kippendijen aan beide kanten met peper en zout. Leg ze in een schaal met de knoflook, het sap van 1 citroen en een eetlepel olijfolie. Laat ze ongeveer een half uur marineren (langer mag ook).
Maak alvast de yoghurtdip door alle ingrediënten – minus de harissa – te mengen in een kommetje. Schep de harissa in een grote klodder bovenop de yoghurtdip. Zet in de koelkast tot gebruik.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kippendijen aan beide kanten gaar en krokant. Laat ze even rusten op een snijplank en snijd ze daarna in reepjes.
Klop voor de sladressing alle ingrediënten door elkaar in een kommetje. Scheur de little gem in stukjes en verdeel ze over een grote schaal. Bestrooi met de komkommer, radijsjes, tomaat en rode ui. Snijd de pitabroodjes elk in 8 driehoekjes en stop ze tussen de sla. Giet de sladressing erover en hussel met je handen door elkaar.
Verdeel de stukjes kip over de salade en bestrooi met de sumak en de verse munt. Serveer de Libanese maaltijdsalade met de yoghurtdip ernaast. Lekker: schep een grote lepel van de dip op je bord en meng helemaal door de salade.