Culy Homemade: Libanees brood met hummus, gebakken ei en pul biber
Een broodje met gebakken ei is een klassieker, maar je kunt ‘m ook een Midden-Oosterse twist geven! Serveer de eieren op Libanees brood met hummus en flink veel pul biber (ook wel bekend als aleppo-peper) eroverheen. Een superlekker en makkelijk lunchgerecht waar je blij van wordt.
Pul biber mag eigenlijk niet ontbreken in je collectie met specerijen. Deze grove chilivlokken zijn mild en hebben iets licht citrus-achtigs. Onmisbaar op Cilbir (Turkse gepocheerde eitjes in knoflookyoghurt), maar ook heel lekker op een pizza of door een salade. Je kunt het bij de meeste Turkse supermarkten wel kopen.
Hetzelfde geldt voor Libanees brood. De platte broden liggen tegenwoordig ook in de supermarkt: op de broodafdeling of bij de producten van Souq. Tip: je kunt ze ook invriezen, zodat je altijd een voorraadje in huis hebt.
Libanees brood met hummus en gebakken ei
Check even of je het Libanees brood nog moet verwarmen (bijvoorbeeld in de oven of magnetron) en doe dat eerst.
Besmeer het brood met de hummus.
Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de twee eieren tot het eiwit is gestold.
Leg de gebakken eieren op de hummus. Bestrooi ze met zout en flink veel pul biber. Maak af met de verse peterselie.