Culy Homemade: romige lentesoep met zalm, aardappel en bieslook
Lentebrunch gepland? Met deze romige lentesoep met zalm, aardappel en bieslook stem je iedereen tevreden. Lekker met een glas witte wijn en een snee zuurdesembrood met een goede lik roomboter.
Soep maak je zo nederig of luxueus als je zelf wil. Dit lentesoepje neigt eerder naar de luxueuze kant. De in kippenbouillon gegaarde stukjes zalm, een scheutje room, flink wat bieslook… Probeer dat maar eens te weerstaan.
Spring is in the air: 7 x lekkere lente gadgets voor foodies
Romige lentesoep met zalm, aardappel en bieslook
Verhit de boter op medium vuur en bak er de ui in aan tot deze een beetje begint te zweten. Voeg de aardappelschijfjes en de prei toe, laat ze een minuutje de boter opnemen en schenk de kippenbouillon erbij. Breng aan de kook tot de kippenbouillon zachtjes pruttelt. Kook totdat de aardappelschijfjes zacht zijn.
Stamp ongeveer een derde van de aardappelschijfjes met een pureestamper, rechtstreeks in de pan. Dit hoeft niet zo nauwkeurig, zorg gewoon dat je iets minder dan de helft van de aardappelen stampt en dat de andere helft in stukjes blijft.
Roer er de room door, voeg de zalm toe en kruid af met zout en peper. Laat 3 minuten koken en voeg er – vlak voor serveren – de bieslook aan toe.
Serveer de lentesoep met een schijfje citroen. Kruid vlak voor serveren af met nog wat extra peper van de molen.
Meer recepten voor de lente?
- Culy Homemade: lichte lentepizza met groene asperges
- Lente-gratin met witte asperges, spinazie en aardappel
- Culy Homemade: gnocchi met worst, lentegroenten en kaas in één pan