Culy Homemade: lente-gratin met witte asperges, spinazie en aardappel
Het is een keer iets anders dan een lentesalade of een lentequiche: in deze lente-gratin stelen lentegroenten de show! De aardappelschijfjes en de flinterdunne reepjes witte asperge worden overgoten met een fris-romige saus en een hoop verse groene kruiden.
Voor de krokante topping scheuren we een restje oud brood in grove stukjes. Dat geeft een leuk effect en zorgt voor een lekkere crunch.
> Nog asperges over? Dit zijn 6 verrassende recepten met witte asperges
Zo maak je de lente-gratin met witte asperges, spinazie en aardappel
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Doe de spinazie, aardappelschijfjes en asperges in een grote kom. Voeg er ook de slagroom, de geraspte Parmezaan, de geraspte citroenschil, het citroensap, peper en zout aan toe en roer goed door elkaar.
Stort de inhoud van de kom vervolgens uit in een grote ovenschaal bekleed met bakpapier.
Breek en scheur het brood in kleine stukjes, doe ze in een kom en voeg er een scheut olijfolie bij. Roer met een eetlepel door elkaar en verdeel over de gratin.
Bak de gratin 70 tot 80 minuten in de voorverwarmde oven, tot de aardappelen gaar zijn (test dit met een mesje).
Doe intussen de verse peterselie en de dille in een kom samen met een kneepje citroensap.
Haal uit de oven en verdeel het verse kruidenmengsel over de gratin.
Meer met lentegroenten
- Gnocchi met worst, lentegroenten en kaas in één pan
- Culy’s weekmenu: 7x gerechten met het beste van de lente
- Aardappelsalade met het beste van de lente