Het recept voor de lekkerste Pisco Sour: die verslavende Peruaanse cocktail
Dat schuimkraagje, dat zuurtje, dat aroma: de Pisco Sour is een verslavend lekkere cocktail die steeds meer aan terrein wint in Nederland. Dat komt natuurlijk ook doordat ‘ie zo perfect samengaat met nog zo’n lekkernij uit de Peruaanse keuken: ceviche! Speciaal voor Día del Pisco Sour (Internationale Pisco Sour Day) delen we het recept voor de lekkerste Pisco Sour met je.
Pisco is een delicaat druivendistillaat vernoemd naar een regio in Peru en wordt ook wel een unaged Brandy uit Zuid-Amerika genoemd. Een echte Pisco Sour bevat naast Pisco ook limoensap, eiwit, suikersiroop en een paar druppeltjes Angostura Bitters.
Een Pisco Sour is heel makkelijk thuis te maken. En wist je dat de cocktail door zijn lichte frisheid ook een goede vervanging voor een glas wijn bij het diner is?
> Lees meer: Pisco (en de pisco sour!) belooft hét drankje van 2019 te worden
Het recept voor Pisco Sour
Schenk de Pisco, limoensap, suikersiroop en eiwit in een shaker met ijs.
Shake het geheel 8 tot 10 seconden lang.
Schenk het in een gekoeld ‘Old Fashioned’ glas en voeg als laatst de Angostura bitters toe.
Optioneel: voeg bijvoorbeeld wat passievrucht, ananassap of bergamot toe om de cocktail net iets extra’s te geven.
Tip: heb je geen cocktailshaker, gebruik dan een blender.
Meer lekkere cocktail recepten:
- Culy Homemade: Rhubarb Collins (rabarber gin cocktail)
- Dé cocktail voor oud & nieuw: ‘Sloebetto Royale’ met gin en champagne
- Culy Homemade: tjendol cocktail met pandanlikeur (tjendol met een tic!)