Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 8 sep 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: lekker Italiaans broodje met porchetta, ingelegde venkel en sinaasappel-aioli

Het aantal broodjeswinkels die zijn geopend het afgelopen jaar, is niet op twee handen te tellen. Goedkoop zijn ze vaak niet, daarom zijn we zelf ook flink bezig geweest in de keuken met een lekker broodje. Na het maken van dit broodje met porchetta, ingelegde venkel en sinaasappel-aioli wil je niks anders!

De grote vraag is natuurlijk: wat maakt dit broodje nou een lekker broodje? Laten we beginnen met de dikke plak porchetta, een Italiaanse rollade van buikspek, die we kort bakken in de pan. Hierdoor wordt het vet fluweelzacht en de korst mega krokant. Porchetta kun je krijgen in sommige supermarkten, en gegarandeerd bij de slager. Vraag voor dikke plakken, van ongeveer 7,5 millimeter. Indien je geen porchetta kunt vinden, kies dan voor een rollade met Italiaanse kruiden. Of maak ‘m zelf!

Lekker broodje met porchetta
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Porchetta is goed gekruid, lekker vet en daarom ook erg zwaar. Om die reden beleggen we zo’n lekker broodje verder met veel frisse smaken. Zoals de ingelegde venkel, die je gemakkelijk zelf kunt maken en overal op wil leggen (linkje toevoegen zodra online). Want die ingelegde groente hoort niet alleen thuis op dit lekkere broodje, maar ook in salades. Om alles in balans te brengen gaan we voor een scherpe sla, namelijk een mix van waterkers en rucola. Om alles in balans te brengen besmeren we de focaccia met een sinaasappel-aioli. Watertanden!

Culy Homemade: de snelle ingelegde venkel waar de redactie geen genoeg van krijgt

Een lekker broodje maken doe je zo!

  1. Verhit een pan op het vuur en voeg de porchetta toe. Het vet van het vlees zal langzaam smelten, olie of boter toevoegen is daarom niet nodig. Bak de porchetta aan beide zijden goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Gebruik je porchetta in dunne plakjes? Dan kun je eventueel het vlees op elkaar stapelen en bakken, maar je kunt het ook koud gebruiken op het broodje.
  2. Snijd de focaccia doormidden en rooster eventueel de binnenkant. Meng ondertussen de waterkers en rucola met olijfolie en azijn.
  3. Meng de aioli met sinaasappelrasp en een kneepje van het sinaasappelsap. Besmeer beide zijden van de focaccia met het sinaasappel-aioli.
  4. Beleg met de waterkerssalade, volg met de ingelegde venkel en daarna de porchetta. Zet de bovenkant van de focaccia er bovenop en druk goed dicht.
  5. Snijd het lekkere broodje met porchetta doormidden en serveer direct.
Lekker broodje met porchetta
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer toffe sandwiches om te proberen:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.