Culy Homemade: lazy sushi bowl met zalm en wasabi-mayo
Craving for sushi, maar geen tijd of zin om helemaal rolletjes te maken? Maak dan deze lazy sushi bowl!
Gebruik je sushi rijst? Bekijk dan hier onze handige video waarin we precies uitleggen hoe je het maakt. Kook anders de rijst met water volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen. Je kunt voor dit recept ook prima left-over witte rijst gebruiken.
Zo maak je de sushi bowl met zalm
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een flinke zalmmoot in een ovenschaal en gaar in ongeveer 10 minuten; het midden mag nog een beetje rauw zijn.
Snijd de avocado in plakjes. Meng de afgekoelde gare rijst met rijstazijn en sojasaus. Meng 3 tot 4 eetlepels mayonaise met ongeveer 1 theelepel wasabi pasta.
Verdeel de waterkers over twee kommen. Leg hierop de rijst, de edamame, de plakjes avocado en de zalm. Bestrooi met zwarte sesamzaadjes.
Serveer met de wasabi-mayo, die je zelf naar hartenlust kunt toevoegen aan de sushi bowl.
Wat overigens ook erg lekker is met de zelfgemaakte wasabi-mayo, is deze flammkuchen met zalm en zeewiersalade. Perfect voor de restjes van je sushi bowl. Of gewoon als je stiekem geen zin hebt om uitgebreid te koken, maar wél wat lekkers op tafel wilt zetten.
Meer bowl-recepten:
- Zomerse poké bowl met watermeloen
- Vega buddha bowl met couscous, pompoen en srirachayoghurt
- Frisse Thaise saté-bowl met krokante tofu