Snelle sushi bowl met zalm en wasabi-mayo
Heb je gierende trek in sushi, maar geen tijd of zin om helemaal rolletjes te maken? Maak dan deze lazy sushi bowl!
Een bowl is altijd een dankbaar vehikel voor onze favoriete smaken, in laagdrempelige vorm. Met deze lazy sushi bowl (we noemen ‘m niet voor niks lazy) voldoe je aan al je sushicravings, zonder dat je daarvoor ingewikkeld hoeft te doen.
Gebruik je sushirijst? Volg dan onze tips & tricks. Kook anders de rijst met water volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen. Je kunt voor dit recept ook prima left-over witte rijst gebruiken.
Sushi bowl maken met zalm
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een flinke zalmmoot in een ovenschaal en gaar in ongeveer 10 minuten; het midden mag nog een beetje rauw zijn.
- Snijd de avocado in plakjes. Meng de afgekoelde gare rijst met rijstazijn en sojasaus. Meng 3 tot 4 eetlepels mayonaise met ongeveer 1 theelepel wasabipasta.
- Verdeel de waterkers over twee kommen. Leg hierop de rijst, de edamame, de plakjes avocado en de zalm. Bestrooi met zwarte sesamzaadjes.
- Serveer met de wasabi-mayo, die je zelf naar hartenlust kunt toevoegen aan de sushi bowl.
Meer bowl-recepten:
- Zomerse poké bowl met watermeloen
- Vega buddha bowl met couscous, pompoen en srirachayoghurt
- Frisse Thaise saté-bowl met krokante tofu