Culy Homemade: lassi met rozen, kardemom en pistache
Bij een Indiaas gerecht, als snel ontbijt of bij de (paas)brunch: deze lassi met rozen, kardemom en pistache kan eigenlijk altijd wel. Voor ons was het in ieder geval een openbaring toen we het drankje ontdekten, want sindsdien kwam dit nog veel vaker op ons menu staan.
Mango lassi is misschien wel de populairste smoothie van India, Pakistan en Bangladesh, en ook in de rest van de wereld is ‘t geen vreemd drankje. Minder bekend daarentegen is zijn rozekleurige tegenhanger met rozen en kardemom, iets wat ons een tijd geleden ook nog onbekend was. Zonde, want hadden we eerder geweten hoe verfrissend en dorstlessend zo’n lassi met rozen is, dan hadden we het drankje al veel vaker gemaakt.
Lassi met rozen, kardemom en pistache
Doe de ingrediënten voor de lassi in een blender (of gebruik een maatbeker en je staafmixer) en blend tot een gladde massa. Schenk de lassi met rozen in een glas en maak af met de rozenblaadjes en fijn gehakte stukjes pistache.
Meer lekkers uit de Indiase keuken?
- Indiase rijstpudding met chai kruiden en geroosterde kokossnippers
- Indiase rasmalaicake uit Sugar I Love You
- Culy Homemade: mushroom masala (Indiase curry met paddenstoelen)