Culy Homemade: lamsvlees met appelchutney en saffraanrijst
Lamsvlees met appelchutney en saffraanrijst: da’s nog eens een origineel AGV’tje! Op koude dagen verwarmen wij ons er graag mee, al is het maar omwille van al die warme smaken en kleuren.
Lamsvlees vind je in grotere supermarkten, bij de slager en in de meeste Turkse winkels.
Lamsvlees met appelchutney en saffraanrijst
Begin met de appelchutney. Doe daarvoor alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Laat 45 minuten pruttelen op laag vuur. Roer regelmatig met een houten lepel om te voorkomen dat de appelchutney aan je pan gaat kleven.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Maak ondertussen de saffraanrijst.
Breng daarvoor de kippenbouillon aan de kook en roer er de saffraan door tot de draadjes zijn opgelost. Smelt in een andere pan de boter en voeg de basmatirijst en het zout toe aan de pan. Roer goed. Begint de rijst doorzichtig te worden? Giet de bouillon dan bij de pan. Dek de pan af, zet het vuur laag en laat 20 minuten koken.
Doe de lamskoteletten in een ovenschaal en voeg er een flinke scheut olijfolie aan toe. Wrijf de koteletten in met een flinke snuf zout, peper en lamskruiden.
Bak de lamskoteletten 10 minuten in de warme oven.
Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels uit de appelchutney. Serveer de lamskoteletten met de appelchutney en de saffraanrijst. Lekker met een beetje verse munt.
Meer recepten voor doordeweeks?
- 6x makkelijke ovenschotels (ideaal voor op doordeweekse avonden)
- Culy Homemade: kip en bloemkool met mangochutney van de bakplaat
- Culy Homemade: makkelijke en snelle gnocchi traybake met tomaatjes en burrata