Lamskoteletten met courgette-quinoasalade
A simple table is het heerlijke kookboek van kok en foodstylist Michele Cranston. Je vindt hierin ruim 100 recepten; van een snelle kom pasta tot een feestmaaltijd. Wij mogen alvast een recept delen: lamskoteletten met courgette-quinoasalade.
Leg de koteletten op een bakplaat, sprenkel de olijfolie erover en bestrooi ze met de rozemarijn. Doe de quinoa in een pan met 250 ml water en breng dat aan de kook. Doe het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de quinoa 10 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en zet hem apart. Laat de quinoa (met het deksel op de pan) 4-5 minuten stomen.
Verhit intussen de extra vergine olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak de chilipeper en knoflook 1 min. Voeg de courgette toe en bak die in 8-10 minuten zacht en bruin. Haal de pan van het vuur.
Doe de quinoa in een slakom en voeg de courgette, het citroensap, de munt, lente-ui en tomaatjes toe. Breng de salade op smaak met zeezout en vers gemalen zwarte peper en schep alles door elkaar. Steek een barbecue aan of verhit een grillpan. Gril de lamskoteletten 2-3 minuten per kant, tot ze zo gaar zijn als je wilt. Leg ze op een warm bord en bestrooi ze met wat zeezout. Dek ze af met aluminiumfolie en laat ze een paar minuten rusten. Serveer ze met de salade.
A simple table ligt vanaf nu in de (digitale) boekwinkel voor € 24,99.