Culy Homemade: lamsgehaktballetjes met labneh, granaatappel en munt
Een bordje vol kleur: dat is nog een understatement als je naar deze lamsgehaktballetjes met labneh, granaatappel en munt kijkt. Lekker, toch? Serveer er wat Turks brood bij of een eenvoudige (rijst)salade en je zit helemaal gebakken.
De labneh vonden wij bij de Turkse supermarkt, maar ook Albert Heijn heeft het tegenwoordig in zijn assortiment. Daarnaast kan je natuurlijk ook altijd zelf labneh maken of het eventueel vervangen door volle Griekse yoghurt.
> Nog wat granaatappelpitjes over? Dit zijn de lekkerste recepten met granaatappelpitjes
Zo maak je de lamsgehaktballetjes
Doe de ingrediënten voor het lamsgehakt in een grote kom en kneed goed. Rol er lamsgehaktballetjes ter grootte van een pingpongballetje van.
Bak de balletjes aan in een laagje boter.
Spreid de labneh (of yoghurt) met een eetlepel of spatel uit op een groot bord en schik er de lamsgehaktballetjes op.
Strooi er vervolgens de granaatappelpitjes, de geroosterde pijnboompitten, de geraspte citroenschil en de verse munt op.
Werk af met een scheutje extra vierge olijfolie (of citroenolie).
Serveer eventueel met Turks brood.
Meer Arabische recepten?
- Marokkaanse kipbastilla (uit Chef Toub: Lekker Arabisch)
- Culy Homemade: M’Hencha met lamsgehakt, abrikoos en pistache
- Arabische tajine met veel kruiden uit Easy Vegan