Kruimelrepen met framboos & rabarber
Feest! is het nieuwe boek van Baked Louie’s, en staat vol met heerlijke recepten voor elke gelegenheid. We mogen een lekker recept uit dit boek met jullie delen: kruimelrepen met framboos & rabarber. Een friszure reep die smeekt om complimenten!
Was de rabarber en snijd de harde schil eraf. Snijd in stukjes en doe ze met de frambozen, het water en de kristalsuiker in een steelpannetje. Laat ongeveer 20 minuten sudderen op een middelhoog vuur, of tot de rabarber zacht is en het mengsel voor de helft in volume verminderd is. Roer af en toe. Zet het vuur uit en laat de vulling afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een rechthoekige bakvorm (circa 30 x 15 cm) in met boter en bestuif met wat bloem. Meng in een grote kom de bloem met de rietsuiker en een snuifje zout. Snijd de boter in blokjes en kneed ze samen met de honing door de bloem tot je een kruimelig mengsel hebt. Doe de helft van het mengsel in de bakvorm. Druk stevig aan met je handen of de bolle kant van een lepel en bak de bodem 20 minuten.
Haal de bakvorm uit de oven en verlaag de oventemperatuur tot 180 graden. Verspreid de rabarber framboosvulling over de bodem en giet de rest van het deeg erop. Bak vervolgens nog 20 minuten verder, of tot de bovenkant goudbruin en krokant is. Laat het gebak volledig afkoelen alvorens je het in 18 kruimelrepen snijdt.
Tip
Geen rabarberseizoen? In veel supermarkten vind je kant-en-klare rabarbercompote (700 gram). Je hoeft dan geen suiker meer toe te voegen, maar laat de compote nog wat sudderen tot hij minder vochtig is. Diepvriesframbozen zijn goedkoper dan verse. Voor het eindresultaat maakt het weinig verschil.
Feest! is vanaf eind maart te koop in de (digitale) boekhandel voor € 24,99.