Culy Homemade: krokante karbonades met Parmezaanse kaas uit de oven
Waar zouden we zijn zonder oven? Dit gerecht van krokante karbonades met Parmezaanse kaas bijvoorbeeld, kun je helemaal in de oven maken. Zelfs de broccoli die we erbij serveren. Een makkelijke maaltijd voor Culy’s met weinig tijd en een ideaal herfstrecept.
Een slim idee van website The Kitchn: om karbonades in de oven te schuiven, gehuld in een korstje van panko en Parmezaanse kaas.
Wat je erbij nodig hebt, is een braadslede met een uitneembaar rek. De broccoli gaart op de onderste verdieping; de karbonades bakken op de etage daarboven (op het rekje) lekker knapperig. Serveer eventueel met aardappelpuree of gebakken aardappeltjes.
Zo maak je deze krokante karbonades
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de braadslede er vast in, zonder rekje.
Zet een grote kom neer en meng daarin de panko, Parmezaanse kaas, knoflookpoeder en paprikapoeder. Roer er drie eetlepels olijfolie doorheen.
Klop daarnaast in een brede kom (of een diep bord) de eieren los. Zet naast de kom met de panko.
Hussel de broccoliroosjes in een kom met een eetlepel olijfolie en peper en zout.
Haal nu de verwarmde braadslede uit de oven en verdeel de broccoli over de bodem. Plaats het rekje er bovenop.
Kruid de karbonades aan beide kanten met peper en zout en haal ze door het ei. Daarna hussel je door het panka-mengsel. Zorg dat ze een lekkere dikke coating hebben en leg de karbonaadjes op het rekje van de braadslede.
Schuif de boel voor 10 minuten in de oven en keer de karbonades dan om. Laat ze aan de andere kant nog 10 minuten garen, tot ze een goudbruin korstje hebben. Is je broccoli eerder gaar? Haal die er dan alvast uit.
> Wij delen graag nog wat extra tips voor het bakken van de perfecte karbonade. You’re welcome!
Meer recepten met kabonades:
- Karbonades in hoisinsaus (zelfgemaakt!)
- Karbonades met appelstroop, geroosterde bieten en krieltjes
- Karbonaadjes in champignonsaus in één pan