Koude yoghurtsoep met verse kruiden
In de zomerse maanden zijn koude soepen een ware uitkomst. En hoewel Gazpacho super lekker kan zijn, is een keer iets anders zeker geen overbodige luxe. Maak daarom een keer deze yoghurtsoep van de blog Sarah aan de Kook. Lekker verkoelend en vol van smaak.
Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan. Doe de yoghurt in een grote schaal en klop los met een garde. Roer er het glas water door en mix tot een egale soep.
Leg de tenen knoflook met een snuf zout op de snijplank en wrijf ze kapot met een mes. Klop de knoflook met het zout door de yoghurt en roer er de dille, munt, komkommer, zout en peper door en proef of de soep goed op smaak is. Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat koud water toe.
Zet de kom een half uur in de koelkast. Schep de soep in kommen of glaasjes en bestrooi met gehakte rucola en amandelschaafsel. Besprenkel met olijfolie en serveer.