Culy Homemade: Koreaanse kapsalon met bulgogi-mayo en kimchi-sambalsaus
Een kapsalon is een vette bek waar je eens in de zoveel tijd ontzettend veel zin in kan hebben. Aan deze variant geven we een Koreaanse twist met gemarineerde ribeye en een heerlijke bulgogi-mayonaise.
Het is net even anders dan je gewend bent, maar waanzinnig lekker. De umamismaken die op deze kapsalon gaan, zijn een regelrechte hit en doen je verlangen naar meer.
Voor het vlees in deze kapsalon gebruiken we het recept voor ons broodje ribeye bulgogi (à la Chun’s Café). Want naast dat dit vlees op een broodje waanzinnig lekker is, is het dat misschien nog wel meer op een kapsalon.
Bereidingswijze Koreaanse kapsalon met bulgogimayo
- Snijd het vlees van de ribeye tegen de draad in met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Dit gaat makkelijker als je het vlees kort in de vriezer legt.
- Maak de marinade (zie ons recept voor ribeye bulgogi) en meng het met het vlees. Laat tenminste 30 minuten marineren in de koelkast
- Snij de sla in ragfijne reepjes en de komkommer en radijsjes in dunne plakjes.
- Leg de plakjes radijs circa 10 minuten in de sushi-azijn.
- Meng de ingrediënten voor de bulgogi–mayonaise.
- Meng de ingrediënten voor de kimchi–sambal.
- Verwarm de grillstand van de oven voor.
- Bak op hoog vuur de gesneden ribeye kort aan.
- Bak ondertussen de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Vul een hoge schaal met de friet, leg daar bovenop het gebakken vlees en bestrooi royaal met de jong belegen geraspte kaas. Zet onder de grill tot de kaas gesmolten is.
- Haal uit de oven en verdeel de sla, komkommer en radijs over het gerecht.
- Verdeel de sauzen over de kapsalon en bestrooi als laatste alles met wat sesamzaadjes ter garnering.
Meer Koreaanse recepten:
- Culy Homemade: Koreaanse bibimbap met wortel, courgette en gemarineerde garnalen
- Yachaejeon: Koreaanse pannenkoek (snelle groentepannenkoek met dipsaus)
- Culy Homemade: broodje ribeye bulgogi (zoals bij Chun Café)