Melvin Sturm
Melvin Sturm Recepten Gisteren
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: snelle Koreaanse japchae (zoete aardappel-noedels met biefstuk)

Is er iemand die niet van de Koreaanse keuken houdt? Wij krijgen er in ieder geval nooit genoeg van. Al helemaal niet als het om smaakvolle gerechten zoals deze japchae gaat: zoete aardappel-noedels met shiitake en biefstuk.

Japchae betekent letterlijk ‘gemengde groenten’. Het werd eigenlijk alleen geserveerd tijdens feestelijke gelegenheden. Je vond het op bruiloften, verjaardagen en Nationale feestdagen.

Gelukkig is het Koreaanse gerecht tegenwoordig niet meer exclusief voor feestdagen gereserveerd, want ook in Korea eten ze japchae in het dagelijks leven. Dan wordt het eigenlijk vanzelf een feestje, toch?

Alles over japchae: Koreaanse noedels van zoete aardappel

Koreaanse Japchae
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Koreaanse japchae (noedels met biefstuk)

  1. Leg de gedroogde shiitakes in heet water en zorg ervoor dat ze helemaal onder water staan. Laat idealiter 2 uur staan, maar ten minste 30 minuten.
  2. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar heen. Zorg ervoor dat de suiker helemaal is opgelost.
  3. Kook de Koreaanse noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water. Laat het kookvocht in de pan zitten.
  4. Snijd de geweekte shiitake in plakken.
  5. Bak alle groenten behalve de spinazie in een koekenpan in een beetje zonnebloemolie op hoog vuur tot ze gaar zijn, maar nog wel knapperig zijn. Doe dit per groentesoort en leg vervolgens opzij voor later.
  6. Breng het kookvocht van de pasta opnieuw aan de kook. Kook de spinazie 2 minuten in het water, schep eruit en spoel af onder koud stromend water.
  7. Knijp al het vocht uit de spinazie en vorm tot een bal. Snijd in dunne reepjes.
  8. Mix alle groentes, de saus en de noedels door elkaar heen in de koekenpan.
  9. Verwarm een andere koekenpan met een klein beetje zonnebloemolie. Bak de biefstuk 2 minuten per kant in de gloeiend hete pan. Haal uit de pan en laat 5 minuten rusten. Snijd in plakjes en bestrooi met zout.
  10. Leg de japchae op een bord en bestrooi royaal met sesamzaadjes. Verdeel de plakjes biefstuk over het gerecht heen.
Koreaanse Japchae
Bron: Melvin Sturm voor Culy
Koreaanse Japchae
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Meer Koreaanse gerechten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.