Culy Homemade: Koreaanse gevulde eieren met crispy kwarteleitjes
Gevulde eieren; dat zijn toch die dingen die je oma altijd serveert op feestjes? Not anymore. Als je dit recept voor Koreaanse gevulde eieren van I am a food blog probeert, ben je verkocht. Met een crispy kwartelei on top. Oh yeah.
Wat deze gevulde eieren zo lekker maakt, is dat je er een flinke lepel gochujang doorheen roert; een pittige Koreaanse chilipasta die bol staat van de umami.
De crispy kwarteleitjes kun je eventueel ook weglaten, maar ze geven dit nederige eitje wel een extra wow-factor. Wij serveerden een paar eieren mét een kwartelei bovenop en sommige zonder.
Let er goed op dat je verse kwarteleitjes koopt, dus check de datum. Staat die er niet op, vraag dan aan je verkoper of ze goed vers zijn. Anders even testen.
Zo maak je de gevulde eieren
Hak eerst de selderij fijn en zet apart. Snijd dan de bosui in kleine, dunne reepjes. Tip: als je de reepjes bosui in (ijs)koud water legt, gaan ze heel mooi krullen.
Halveer de gekookte eieren en schep het eigeel er voorzichtig uit in een kom. Prak het eigeel fijn tot het helemaal kruimelig is. Mix met de mayonaise, de gochujang, een deel van de bosui (de rest houd je achter voor de garnering) en de selderij. Maak naar smaak af met wat peper en zout.
Schep het mengsel terug in de eitjes. Garneer met wat reepjes bosui, sesamzaadjes en chili.
Crispy kwarteleitjes
Dan: het bakken van de krokantjes met een kwarteleitje erbovenop. Maak van de geraspte kaas kleine hoopjes in een pan met antiaanbaklaag met een beetje olijfolie erin.
Zodra de kaas bruin wordt en een beetje draderig, breek je héél voorzichtig het rauwe kwarteleitje erop. Dit moet ongeveer 1 tot 2 minuutjes bakken, totdat het eiwit is gestold.
En klaar zijn je crispy kwarteleitjes! Leg ze bovenop de Koreaanse gevulde eieren en garneer met nog wat bosui, sesamzaadjes en chiliflakes. Lekker met een koud biertje erbij.