Komkommer-wakamesalade uit Cocina Nikkei (+ video!)
Het is onze nieuwe favoriet onder de salades: deze komkommer-wakamesalade uit het nieuwe boek van Katinka Lansink Dodero. De koningin van de ceviches deelt in Cocina Nikkei recepten en verhalen over de razend interessante Peruaans-Japanse fusionkeuken. Culy dook de keuken in met Katinka en ontdekte niet alleen hoe makkelijk deze komkommer-wakamesalade te maken is, maar ook hoe overheerlijk ‘ie smaakt.
Zeewier als wakame behoort niet alleen tot de huidige foodtrends; het is ook nog eens gezond, lekker (umami!) en ruimschoots voorhanden. Daarnaast is het ook nog eens een geliefd ingrediënt binnen de Nikkei-keuken. Hoe lekker je dat wier kunt maken, bewijst dit recept, waarin smaakmakers gaan als sojasaus, limoensap, gember en sesamolie.
Het recept is speciaal voor Cocina Nikkei ontwikkeld door Koosh Kothari; de chef van restaurant Nazka in Amsterdam, die ook voorkomt in de verhalen in het boek. Hij werkte eerder ondermeer bij het wereldberoemde restaurant Central in Lima.
We maakten samen met Katinka een TikTok-video om te demonstreren hoe makkelijk (en leuk!) het is om deze salade te maken. Die vind je onder het recept. Overigens ook erg lekker om te serveren met de snelle zeewierchips uit Cocina Nikkei.
Komkommer-wakamesalade
1. Snij de komkommer in kleine blokjes van ½ x ½ centimeter.
2. Leg de wakame 5 minuten in lauw water.
3. Meng de sojasaus, rijstazijn, mirin, honing, limoensap, sesamolie, gember en een snufje zout.
4. Voeg de koriander, chilipeper, knoflook en limoenzeste toe.
5. Giet de wakame af en schep deze met de komkommer door de dressing.
6. Garneer met geroosterde sesamzaadjes en serveer.
@culynl Deze fantastische komkommer-wakamesalade uit Cocina Nikkei (het nieuwe kookboek van @cevicheceviche) is ontwikkeld door chef Koosh Kothari. Dit wil je NU maken! #fypシ #salade #voorjou #recept #nikkei
> Cocina Nikkei van Katinka Lansink Dodero (Luiting-Sijthoff) is nu te koop voor € 29,99.