Culy Homemade: kokosmakronen met chili en limoen
Klassieke recepten met een twist? Count us in! We gooiden het klassieke recept voor kokosmakronen dus even flink op schop en voegen er chilipeper en limoen aan toe. Kokosmakronen op z’n Thais it is!
Dat kokos geweldig goed matcht met chili en limoen, hoeft je niet te verbazen. Denk maar aan typische Thaise curry’s en soepen als Thom kha kai. Logisch eigenlijk, dat diezelfde combinatie ook goed tot zijn recht komt in kokosmakronen. Wij zijn fan!
In dit recept gebruiken we één Thais bird’s eye chilipepertje (rawit), dat zorgt voor een subtiele nasmaak van chili. Hou jij wel van pit en mag je de chili wat meer proeven? Voeg er dan gerust wat extra chili aan toe.
> Meer zin in de klassieker? Kokosmakronen gemaakt van maar 2 ingrediënten
Kokosmakronen met chili en limoen
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Doe de kokos, het zout, de basilicum, de geraspte limoenschil en het pepertje in een kom en meng met je handen totdat alle ingrediënten gelijkmatig door elkaar gemengd zijn.
Voeg vervolgens de gecondenseerde melk toe en meng met een lepel tot een stevige massa.
Neem er een aparte kom bij en klop daarin de eiwitten met het wijnsteenpoeder op tot stijve pieken. Voeg daarna voorzichtig de eiwitten toe aan het kokosmengsel en meng goed.
Gebruik een eetlepel om hoopjes van het deeg op de bakplaat te leggen. Laat voldoende ruimte tussen de verschillende hoopjes. Gebruik je vingers om het deeg een beetje aan te duwen in de juiste vorm.
Bak 15 à 18 minuten totdat de kokosmakronen lichtbruin kleuren. Laat volledig afkoelen voordat je ze van het bakpapier haalt.
Je kunt de kokosmakronen met chili en limoen tot 5 dagen bewaren in een afgesloten bakje.
Meer bakrecepten:
- Culy Homemade: Deense koekjes met drop en cranberry’s
- Culy Homemade: havermoutkoekjes met maar 3 ingrediënten
- Waanzinnige shortbread cookies met chocolade en zeezout