Zalm met frisse salade van zoete aardappel en wortel
Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: zalm met frisse salade van zoete aardappel en wortel.
Breng een pan water aan de kook. Schil de zoete aardappel en winterpeen en snijd in dunne plakjes. Kook de aardappel en winterpeen twee minuten en giet af. Snijd de sjalot in dunne halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak fijn.
Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Hak de koriander fijn. Meng het citroensap, de rasp, rode peper, sjalot, koriander en drie eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de zalm in ongeveer zes tot acht minuten rosé. Bak op de huid en keer halverwege, als de onderste helft van de zalm gegaard is, om. Snijd ondertussen de granaatappel doormidden en lepel de pitjes eruit. Leg de zalm, zoete aardappel en winterpeen op de borden en schenk de citroendressing erover. Garneer met de granaatappelpitjes.