Vegetarische burgers met aubergine en tzatziki
Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: vegetarische burgers met aubergine en tzatziki.
Pers de knoflook en hak de peterselie fijn. Snijd het kroontje van de aubergine en snijd het vruchtvlees in plakken. Was de komkommer en rasp boven een ruime kom. Laat de komkommerrasp uitlekken in een vergiet.
Meng in een ruime kom de komkommerrasp met de yoghurt. Breng op smaak met de helft van de peterselie, de helft van de knoflook, peper en zout. Meng goed.
Verhit twee eetlepels olie in een koekenpan en bak de vegetarische burgers in 6 minuten rondom krokant en gaar.
Marineer in een kom de aubergine met twee eetlepels olijfolie en de resterende peterselie en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine plakken 10 minuten op laag vuur. Keer regelmatig om.
Beleg de broodjes met de tzatziki, de vegetarische burgers, de ijsbergsla en de aubergine. Verdeel de vegetarische burgers over de borden en serveer met extra tzatziki.