Tonijnquiche met groene salade
Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: tonijnquiche met groene salade.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat ondertussen de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snipper de twee uien, snijd de knoflook fijn en snijd de courgette en paprika in kleine blokjes.
Verhit in een koekenpan twee eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg hierna de paprika en courgette toe en bak ongeveer acht minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Laat de tonijn goed uitlekken. Voeg toe aan de courgette en paprika. Klop ondertussen de eieren, crème fraîche en geraspte kaas door elkaar. Vet een taartvorm (of ronde ovenschaal) in met boter en bekleed met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.
Verdeel het groente-tonijnmengsel over de bodem van de taart. Schenk het eiermengsel er overheen. Bak de taart in het midden van de oven in 30 minuten gaar en lichtbruin.
Serveer de quiche samen met de gemengde sla met eventueel een dressing van vier eetlepels olijfolie, twee eetlepels balsamico en wat peper en zout.