Spaghetti met pittige mosselen
Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: spaghetti met pittige mosselen.
Breng een pan water aan de kook en bereid de spaghetti volgens de verpakking. Giet de spaghetti af besprenkel met olijfolie.
Spoel de mosselen in koud stromend water schoon. Controleer de schelpen. Gooi de kapotte schelpen en de schelpen die openstaan en niet dichtgaan weg.
Kook de mosselen in een ruime pan in de witte wijn en 300 milliliter water ongeveer 5 à 7 minuten tot ze openstaan. Laat de helft van de mosselen in de schelp zitten en haal de rest de mosselen uit de schelpen.
Snijd ondertussen de sjalotten en rode peper fijn en pers de knoflook uit. Was de snoeptomaatjes en snijd in vieren. Hak de peterselie fijn en leg apart.
Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit de sjalotten, rode peper, tomaten en knoflook. Voeg zodra de sjalotten glazig zijn de mosselen toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de spaghetti toe en serveer met de peterselie.