Spaanse couscous met salami, mosselen en olijven
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F01%2F1421330048790_Foodshoot-aanbiedingen-16-5317_910px.jpg)
Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: Spaanse couscous met salami, mosselen en olijven.
Voor 4 personen:
- 75 gram olijven
- 250 gram salami
- 200 gram champignons
- 300 gram couscous
- 1 paprika
- 400 gram tuinerwten (diepvries)
- 200 gram mosselen
- 5 takjes peterselie
Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Voeg een scheutje olijfolie toe en roer de couscous los met een vork. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de salami en paprika in blokjes, snijd de olijven in stukjes en hak de peterselie fijn.
Verhit een koekenpan en bak de salami (zonder olie) krokant. Laat de salami uitlekken op wat keukenpapier. Doe de paprika, tuinerwten, champignons en het mosselvlees (zonder de schelpen) in de koekenpan en bak in ongeveer vijf minuten gaar.
Voeg de peterselie, salami, olijven en het groente-mosselmengsel toe aan de couscous en roer goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de couscous over vier borden en garneer eventueel nog met wat peterselie.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F01%2F1421330048790_Foodshoot-aanbiedingen-16-5317_910px.jpg)