Snijbonensalade met gerookte makreel op toast
Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: snijbonensalade met gerookte makreel op toast.
Verwarm je oven voor op 175 graden en breng een pan met water aan de kook. Snijd de broodjes in sneetjes. Was de radijsjes, verwijder de wortel en de groene blaadjes. Snijd vervolgens de radijsjes in vieren en snijd de bieslook fijn.
Was de snijbonen en snijd vervolgens in stukjes. Snijd de uiteindes van de bosuien eraf en snijd de stengels in dunne ringen. Fileer de makreel en verwijder de graatjes.
Meng in een ovenschaal de sneetjes brood met een flinke scheut olijfolie. Breng vervolgens op smaak met peper en zout. Plaats de ovenschaal 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Kook de snijbonen 10 minuten, giet af en bewaar in een ruime kom. Meng de snijbonen met de radijs en de mierikswortel. Meng de makreel met de mayonaise, de bosui en breng op smaak met peper.
Verdeel de snijbonensalade over de borden en serveer de verse makreelsalade met de warme toast. Eet smakelijk!