Snelle goulash met varkenshaas en krieltjes
Weer een lekker recept uit de Koken met Aanbiedingen app, perfect voor het droevige weer: snelle goulash met varkenshaas en krieltje.
Kijk voor meer informatie over de aanbiedingen van dit gerecht hier.
Snijd de aardappels in kleine stukken. Kook ze in 15-20 minuten, in water met zout, beetgaar. Snipper de ui, snijd de tomaat in blokjes en de paprika in reepjes. Verhit een grote koekenpan of hapjespan met een klontje boter. Fruit de ui samen met de knoflook vier minuten, voeg vervolgens de paprika toe. Laat dit nog vier minuten staan. Roer af en toe.
Maak de groentebouillon. Roer het paprikapoeder door de groenten en voeg drie kopjes bouillon toe. Draai het vuur laag en laat het geheel nog acht minuten garen. Strooi eventueel één of twee theelepels bloem over de saus om de saus wat dikker te maken. Roer af en toe.
Verhit een koekenpan met wat boter. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout en bak de varkenshaas in 8-10 minuten bruin en gaar. Haal vervolgens de varkenshaas van het vuur en laat een paar minuten rusten op een bord afgedekt met aluminiumfolie. Roer ondertussen de crème fraîche, de doperwten en wat van het bakvet van de varkenshaas door de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout en eventueel wat chilipoeder.
Snijd de komkommer in blokjes en snijd de varkenshaas in dunne plakjes. Verdeel de aardappeltjes over vier diepe borden, schep op ieder bord wat saus en wat vlees en garneer met de komkommerblokjes.