Mosselen met friet
Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: mosselen met friet. Altijd goed!
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de frietjes op een met bakpapier beklede bakplaat 20 minuten in de oven. Schep ze halverwege eventjes om.
Was ondertussen de mosselen grondig in een bak met koud water en verwijder kapotte schelpen. Maak vervolgens de prei schoon en snijd in ringen, snipper een ui, pers een teentje knoflook en hak de peterselie fijn.
Verhit in een wok of mosselpan een scheutje olie en fruit de prei, ui en knoflook op laag vuur. Voeg na twee minuten de mosselen en de wijn toe. Kook de mosselen afgedekt in vijf à acht minuten gaar totdat de meeste schelpen open zijn. Schud de pan goed om en verwijder eventuele ongeopende schelpen.
Maak een sausje van vijf eetlepels mayonaise en een geperst teentje knoflook.
Voeg de peterselie aan de mosselen toe en verdeel ze inclusief het kookvocht over vier diepe borden. Serveer met friet en mayo-knoflooksaus.