Hartige taart met broccoli, bloemkool en geitenkaas
Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: hartige taart met broccoli, bloemkool en geitenkaas.
Verwarm je oven voor op 175 graden. Laat de plakjes deeg ontdooien. Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes.
Breng een pan met water aan de kook. Kook hierin de bloemkool en broccoli in drie minuten beetgaar. Giet af.
Vet een ovenschaal in met boter en bekleed met de taartdeeg plakjes. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de broccoli en bloemkool over het deeg en verkruimel de geitenkaas erboven.
Klop de eieren los met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout en schenk het mengsel in de vorm. Bak de taart ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.
Strooi het amandelschaafsel erover en bak de taart nog 15 minuten in de oven goudbruin en gaar.