Groene curry met kip, bloemkool en een eitje
Een lekker makkelijk recept voor elke dag: groene curry met kip, bloemkool en een eitje.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in blokjes, snijd de ui fijn en de bloemkool in roosjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan of hapjespan en bak de currypasta één minuut op laag vuur. Bak de kipfilet in vijf minuten lichtbruin, schep af en toe om.
Voeg de ui en de bloemkool toe en roerbak op een wat hoger vuur twee minuten mee. Voeg de kokosmelk toe, roer goed door en breng het geheel op laag vuur aan de kook. Laat dit vervolgens 10-15 minuten garen. Bak ondertussen de eieren in een koekenpan met boter.
Breng de curry op smaak met peper en zout, verdeel de rijst over vier diepe borden. Serveer de rijst met de curry en bestrooi met koriander. Eitje ernaast en je hebt een heerlijk gerecht.