Broodje beenham met honing-mosterdsaus
Een lekker makkelijke lunch voor elke dag: broodje beenham met honing-mosterdsaus. Zo maak je deze klassieker zelf thuis.
Broodje beenham met honing-mosterdsaus maken
Verwarm je oven voor op 175 graden. Verhit 50 gram boter op hoog vuur en bak de beenham rondom mooi bruin. Doe de beenham in een ovenschaal en bak de beenham ongeveer tien minuten per 100 gram in de oven (voor 500 gram dus 5 x 10 minuten = 50 minuten). Bak de kaiserbroodjes de laatste tien minuten mee in de oven.
Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Meng de honing, mosterd en yoghurt door elkaar heen voor een sausje. Snijd de beenham in hele dunne plakjes.
Snijd de broodjes doormidden en beleg ze met wat rucola, paprika, de beenham en een beetje honing-mosterdsaus. Serveer eventueel met een kommetje tomatensoep.
Meer lekkere broodjes voor de lunch
- Broodje geroosterde pompoen met srirachamayo
- Broodje garnalen met chips en aioli
- Broodje pastrami met mosterd & augurkjes